Hydrotherapie voor baby’s

& wat zijn de voordelen?

Water wordt gezien als een levenselixer, omdat het een therapeutische impact heeft. Zo is bekend dat het aanzienlijk voedt. Bij hydrotherapie voor baby’s staat water centraal. Dit is een bewezen therapie die helpt bij de ontwikkeling van je baby’s spieren en botten. Daarnaast brengt het nog veel meer voordelen met zich mee. Tegenwoordig is hydrotherapie een belangrijk element geworden van succesvol ouderschap. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit fenomeen!

 

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie wordt ook wel floaten genoemd. Het is een relatief nieuw concept waarbij baby’s met de juiste nek- en hoofd ondersteuning in een jacuzzi drijven. Het warme, gezuiverde water kalmeert het lichaam van de baby. De belangrijkste effecten van hydrotherapie zijn de bevordering van de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling van de baby.

Wat zijn de voordelen?

Hydrotherapie is een uitstekende ontwikkelingsbenadering voor baby’s en biedt hen zowel emotionele als fysieke voordelen:

 • Maakt de botten en spieren van de baby sterker;
 • Verbetert de balans en coördinatie van pasgeboren baby’s;
 • Vergroot de longcapaciteit en verbetert het ademhalingsvermogen;
 • Verhoogt de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen;
 • Verbetert de motoriek van de baby, waardoor ze eerder leren kruipen;
 • Verricht wonderen voor de groei en het welzijn van de baby;
 • Ontspant de maag en behandelt koliek, waardoor maagproblemen worden geminimaliseerd;
 • Wekt zintuigen op en bevordert een buitengewone band met familieleden;
 • Vergroot de eetlust;
 • Vermindert eventueel eczeem en andere huidklachten;
 • Werkt ontspannend;
 • Helpt om beter te slapen, waardoor ook jij als ouder een goede nachtrust zal hebben.

 

De psychologische ontwikkeling van je baby

De eerste zes maanden van een baby zijn van cruciaal belang voor de psychologische ontwikkeling. Op dit punt van hun leven horen ouders hun baby te overladen met een overvloed aan liefde en zorg, zodat hij of zij gezond en goed ontwikkelt. Hydrotherapie is een van de meest effectieve technieken om de fysieke en psychologische ontwikkeling te bevorderen, evenals om een gezonde ouder-kindrelatie te creëren.

Wat kan ik van een sessie verwachten?

Voordat de floatsessie begint, krijgt je baby een zwemluier aan en een floatband om zijn of haar nekje. Vervolgens wordt je baby in het bad met warm water, van tussen de 35 en 37 graden, gelegd. De floatband zorgt ervoor dat je baby in het water blijft drijven. De druk van het water maakt dat je kindje makkelijk en vrij kan bewegen. Dit zal hij of zij erg leuk vinden. Daarnaast zorgt de aangename temperatuur ervoor dat de sessie lekker ontspannend is. Gedurende de gehele behandeling zijn onze werknemers aanwezig, die ondersteuning, bescherming en zorg bieden.

Is het geschikt voor mijn baby?

Floaten bij Baby Spa LoLo is geschikt voor baby’s vanaf 2 weken tot 1 jaar oud. Ook te vroeggeboren baby’s kunnen gebruikmaken van een floatsessie. Zodra de navelstreng is genezen, is je baby welkom. De gewichtsgrens is 12 kg

De leeftijdsgrens is er om praktische redenen: kinderen worden op een gegeven moment simpelweg te groot voor de badjes en krijgen op een andere manier prikkels.

Wanneer niet?

Is je kindje ziek, of heeft het koorts? Stel de floatsessie dan uit. Ook de eerste dagen na een vaccinatie wordt floaten afgeraden. Bij twijfel kun je altijd advies vragen aan ons.

Is het veilig?

Floaten bij Baby Spa LoLo is veilig. Het bad wordt altijd speciaal gezuiverd, na elk bezoek opnieuw schoongemaakt en het water is chloorvrij. Tijdens de hydrotherapie wordt je baby begeleid, ondersteund en beschermd door onze werknemers. De baby’s krijgen een speciale drijfband om hun nek, waardoor ze gemakkelijk in het water blijven drijven. Hierdoor kunnen ze vrijuit bewegen in het water. Ook krijgen de baby’s comfortabele zwemluiers van ons. Al deze elementen zorgen ervoor dat floaten bij ons volkomen veilig is.

De drijfband

Het komt weleens voor dat ouders bang zijn dat de drijfband niet veilig is voor hun baby. Dit is alleen nergens voor nodig. De drijfband voldoet aan alle Europese wetgevingen. Daarnaast zorgt het water ervoor dat de baby gewichtloos is. Hierdoor hoeft de nek het gewicht van het lichaam niet te dragen. De drijfband zorgt ervoor dat de kin en het achterhoofd van de baby wordt ondersteund. Dit is compleet veilig en comfortabel!

Hoe bereid ik mezelf voor?

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarmee je jezelf en je baby goed kunt voorbereiden op een floatsessie.

Combineren met een babymassage

De hydrotherapie wordt bij Baby Spa LoLo vaak ingepland alvorens een babymassage. De combinatie van een babymassage en hydrotherapie in een rustgevende omgeving, zorgt ervoor dat jouw baby intens ontspant en van alle voordelen geniet.

Hoelang duurt een sessie?

Een sessie duurt gemiddeld 60 minuten.

Wat is een babyspa?

Bij een babyspa kunnen baby’s en hun ouders genieten van ontspanning. Het klinkt misschien heel luxe, maar ontspanning, contact met ouders en het reduceren van prikkels is voor iedere baby van belang.

 

 

 

Kom je bij ons genieten?

Boek nu je sessie online.

Afspraak maken