Baby spa tips

Een bezoek aan een baby spa is een ware beleving voor jou als ouder en voor jouw pasgeborene baby. Wanneer de baby twee weken oud is, kan je al een afspraak maken bij Baby Spa Lolo voor een hydrotherapie sessie en/of een babymassage behandeling. Maar hoe bereid je jezelf en je baby voor op zo’n heerlijke baby spa-dag? Lees verder voor onze tips!

Tip 1. Houd rekening met je baby’s slaapritme

Het is het beste om een spasessie te houden, wanneer jouw baby voldoende heeft geslapen. Zo voorkom je dat hij of zij overprikkelt raakt in de baby spa en dus optimaal kan genieten. Houd dus rekening met het slaapritme van je baby op het moment dat je een afspraak maakt.

slapende baby

Heeft jouw baby een verstoord slaapritme? Dan raden wij aan om in ieder geval een sessie met een massage te nemen. De ervaring leert namelijk dat baby’s heerlijk in slaapvallen na onze massages. Plan de sessie in dit geval in op een moment waarna het handig is dat de baby slaapt. Een extra tip is om het autostoeltje mee de spa in te nemen. Zo kun je je slapende baby achteraf gemakkelijk in de auto plaatsen, zonder hem of haar wakker te maken.

Tip 2. Zorg dat je baby is gevoed

Wij raden aan om je baby 30 minuten voor de sessie te voeden. Is dit thuis toch niet gelukt? Dan kun je gebruikmaken van een speciale voedingsruimte in de baby spa. Het is dan wel van belang dat jullie 15 tot 30 minuten voor de afspraak arriveren, zodat de baby nog voldoende tijd heeft om te eten.

baby voeding geven

Wat als mijn baby honger krijgt tijdens een sessie?

Het komt vaak voor dat baby’s tijdens een float- of massagesessie honger krijgen. In dat geval is er altijd de gelegenheid om je baby tussendoor een voedingsflesje te geven. Uiteraard krijg je ook de mogelijkheid om je baby na een sessie te voeden. Drinkt jouw kindje al water? Neem hier dan ook een flesje van mee. Zo blijft de baby spa een relaxte ervaring voor de baby, mama en papa!

Tip 3. Denk aan extra benodigdheden

Bij de baby spa zijn handdoeken, bad capes, zwemluiers en zwembroekjes aanwezig. Ook mag je gebruikmaken van onze babymassage oliën. Dit hoef je dus allemaal niet mee te nemen. Wat wel van belang is, is een extra flesje voeding voor je baby. Baby’s krijgen namelijk honger van de ontspannende babymassage en het rond dobberen en trappen in het water. Neem ook een normale luier mee en eventueel een speentje voor als de baby tijdens de sessie zuigbehoeften krijgt of onrustig wordt.

baby extra

Tip 4. Neem papa mee naar de baby spa!

Onze vierde tip is bestemd voor kersverse papa’s. Vaak zijn papa’s wat onwennig tegenover hun pasgeborene. Ook komt het voor dat papa’s de indruk hebben dat zij niet veel kunnen betekenen voor hun kindjes, in vergelijking met de mama’s. Dan is een bezoek aan een baby spa zeker aan te raden. De kersverse papa deelt niet alleen een nieuw moment in het leventje van de baby, maar krijgt ook een betere band met de kleine. Het fysieke contact tijdens de babymassage helpt namelijk de band te versterken en wederzijds vertrouwen op te bouwen.

baby vader

Tip 5. Stel de baby spa-dag uit bij ziekte

Stel een bezoek aan de baby spa uit wanneer je kindje ziek is of hoge koorts heeft. Staat er binnenkort een inenting op de planning? Stel een bezoek ook dan nog even uit. De kans is namelijk groot dat een baby verhoging krijgt of zich niet helemaal lekker voelt na een inenting.

zieke baby in babyspa

Mag mijn baby met eczeem naar de baby spa?

Baby’s met eczeem zijn van harte welkom in onze baby spa. Wij hebben hier speciale crèmepjes en magnesiumzout voor. Deze helpen eczeem en andere huidklachten te kalmeren. Daarnaast gebruiken wij natuurlijke en biologische producten. Ook over het jacuzziwater hoef je je geen zorgen te maken. Dit is namelijk gezuiverd en chloorvrij.

Tip 6. Plan de dag goed in

Een bezoek aan de baby spa is best intensief voor een pasgeborene. Dit is de reden dat wij aanraden om geen andere intense activiteiten op de dag van het bezoek in te plannen. Te veel prikkels op een dag kunnen namelijk een averechts effect hebben. Voor een baby komen prikkels van buitenaf veel harder binnen dan bij volwassenen. Geef jouw baby daarom de tijd en rust om de opgedane prikkels rustig te verwerken. Kortom, deel de dag verder rustig in.

dagje babyspa

Tip 7. Maak het jezelf comfortabel

Het is natuurlijk fijn om je als ouders comfortabel te voelen tijdens de spasessie van je baby. In de spa is de temperatuur lekker warm, waardoor wij aanraden om als ouders luchtige kleding te dragen. Daarnaast kan het ook handig zijn om een extra shirt voor jezelf mee te nemen. Het gebeurt vaak dat kleding een beetje nat wordt.

baby comfort in spa

Baby spa tips samengevat

Een bezoek aan de baby spa verloopt het soepelst met een goed uitgeruste én gevoede baby. De behandeling maakt baby’s immers hongerig. Aan te raden is om ongeveer 30 minuten voor de sessie je kindje nog gevoed te hebben. Het komt geregeld voor dat een baby tijdens of na de spasessie honger krijgt. Je krijgt dan de mogelijkheid om de baby te voeden, met zelf meegebrachte voeding. Verder breng je uiteraard schone luiers en zachte kleding mee, om het ontspannende gevoel ook na de sessie te bewaren. Vergeet daarnaast niet om zelf comfortabele kleding te dragen en eventueel een extra shirt mee te nemen. Wij van Baby Spa LoLo zorgen voor schone handdoeken, een zwemluier en massageolie. Met deze tips beleven jullie samen een ultiem baby spa bezoek.

Kom je bij ons genieten?

Boek nu je sessie online.

Afspraak maken