Wat is een babymassage?

& wat zijn de voordelen?

Het masseren van baby’s is in veel culturen al lang onderdeel van de dagelijkse zorg. Hier zitten enorm veel voordelen aan verbonden. In Nederland worden babymassages sinds een aantal jaren ook steeds populairder. Wil jij jouw baby heerlijk laten ontspannen en van alle voordelen doen laten genieten? Neem jouw kindje dan mee naar Baby Spa LoLo in Utrecht – Maarssen. We leggen uit wat een float- en massagesessie precies inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn. Lees dus snel verder!

 

De babymassage

Een hoofdreden waarom we de babymassage ouders zo graag willen meegeven , is omdat een baby gedurende de eerste 3 maanden erg veel last zal hebben van darmkrampjes. Dit komt omdat de volgroeiing van de darmen bezig zijn. Het zal de eerste paar maanden lastig zijn, voor zowel ouders als baby een ritme en rust te vinden. Naast juiste voeding voor de moeder, biedt babymassage hier heel veel steun aan. Je baby zal zich tijdens en na de sessie ontspannender – verlichter voelen, ouders hebben ons verteld dat hun kleine gedurende week na de sessie rustige darmen heeft gehad en komen om deze reden weer terug om de rust van hun kleine als hun eigen, te regulieren. We adviseren dan ook vroeg met de sessies te beginnen.

We begrijpen de zorgen van ouders die het een beetje eng vinden om zo vroeg al een bandje om de nek te hebben. De bandjes zijn gecertificeerd en van erg lichte materiaal en zorgen ervoor dat je kleine als een watje in het water hangt. Zodra ze de warmte, bubbels hebben gevoeld, komen ze tot rust in het water. Ze hebben eveneens hun gewicht niet door, voor hen voelt het alsof ze weer in de baarmoeder zijn!

Een van de vele vormen van babymassage is de Shantala massage. Dit is een traditionele massage, waarbij ritmische vormen centraal staan. Bij Baby Spa LoLo leer je als ouder hoe jij deze massage het beste kunt uitvoeren bij jouw kindje. Dit gebeurt tijdens een begeleide een-op-een sessie. De aanrakingen van een vertrouwd persoon zorgt ervoor dat de baby comfortabeler is.

Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de band tussen ouder en kind wordt versterkt, voorkomend uit het huid-op-huidcontact. Je zult snel merken dat jouw baby heerlijk tot rust komt en gewoonweg intens geniet. Tijdens de sessie krijg je ook tips mee om je baby thuis te kunnen masseren.

Shantala massage

Waarom kiezen voor een babymassage?

Ten eerste is het natuurlijk hartstikke leuk om een spadagje met je baby te houden en deze te laten genieten. Daarnaast zitten er ook enorm veel voordelen verbonden aan een babymassage voor zowel de baby, als de ouders!

Voordelen: baby

Baby’s kunnen veel voordelen ervaren van een massage.

De voordelen voor jouw baby zijn:

♡ Versterkt de vertrouwensband met de ouder;

♡ Zorg voor de ultieme ontspanning, ook bij onrustige baby’s;

♡ Stimuleert de zintuigelijke en motorische ontwikkeling;

♡ Versterkt het immuunsysteem;

♡ Stimuleert de groei en spierontwikkeling;

♡ Laat de baby beter slapen;

♡ Heeft een positief effect op de bloedscirculatie;

♡ Biedt verlichting bij obstipatie, buikkrampjes en reflux;

 

Voordelen: mama & papa

Naast de voordelen van een babymassage voor jouw baby, zijn er ook veel pluspunten voor jullie ouders:

♡ Versterkt de vertrouwensband met de baby;

♡ Werkt ontspannend, omdat de baby ook ontspannen is;

♡ Verlicht de symptomen van moeders met een postpartum depressie;

♡ Ontwikkelt de ouderlijke-intuïtie;

♡ Leert je de lichaamstaal van je baby beter;

♡ Geeft meer zelfvertrouwen als ouder;

♡ Zorgt voor mee quality-time met je baby.

 

 

Wanneer is een babymassage geschikt?

In principe kan elke baby vanaf 2 weken tot 1 jaar worden gemasseerd. Denk hierbij ook aan baby’s die:

  • Veel huilen
  • Te vroeg zijn geboren
  • Gespannen of gevoelig zijn
  • Krampjes hebben
  • Niet goed slapen
  • Zich overstrekken

 

Na een traumatische bevalling

Wij raden babymassages extra aan, wanneer de baby ter wereld is gekomen met een traumatische bevalling. Een traumatische bevalling levert extra stress op voor zowel baby, als ouder. Door regelmatig een babymassage uit te oefenen masseer je de stress uit het lichaampje van je kind, wat help bij de verwerking van het trauma.

 

Wanneer is het niet verstandig?

Het is niet verstandig om je baby te masseren, wanneer deze ziek is of koorts heeft. Ook kort na een vaccinatie kun je dit beter niet doen. Twijfel je? Dan kun je altijd ons raadplegen voor advies.

Hoe bereid ik mijn baby voor?

Wij hebben een aantal tips om jezelf voor te bereiden op een bezoek aan de baby spa. Het is verstandig om een afspraak in te plannen na het slaapje van de baby. Zo is deze uitgerust en niet overprikkeld tijdens de massagesessie. Daarnaast raden wij aan om de baby binnen het half uur voor de aanvang van de sessie nog gevoed te hebben. Krijgt de baby tijdens de massage honger, dan heb je uiteraard de mogelijkheid om deze te voeden met een zelf meebracht flesje.

 

Wat neem ik mee?

Bij Baby Spa LoLo hebben wij alle benodigdheden voor de massage. Hier hoef je zelf dus niet aan te denken. Het is wel handig om extra luiers, kleertjes en een flesje voeding (180 ml) mee te nemen.

 

Combineren met Shantala babymassage

De babymassage wordt bij Baby Spa LoLo ingepland na een hydrotherapiesessie, ook wel floaten genoemd. De combinatie van een babymassage en hydrotherapie in een rustgevende omgeving, heeft absoluut een positief effect op de mentale en fysieke ontwikkeling van jouw baby.

 

Hoelang duurt een sessie?

De hydrotherapie duurt 20 tot 30 minuten en de babymassage 15 tot 20 minuten. Wij bieden hier verschillende arrangementen voor aan! De totale duur van de sessie is 60 minuten.

 

Wat is een babyspa?

Bij een babyspa kunnen baby’s en hun ouders genieten van ontspanning. Het klinkt misschien heel luxe, maar ontspanning, contact met ouders en het reduceren van prikkels is voor iedere baby van belang.

Een mooie quote van een ouder: Relaxte ouders, relaxte baby!’

 

 

 

Kom je bij ons genieten?

Boek nu je sessie online.

Afspraak maken